De uitvaart

Contact

De uitvaart

Contact

Begeleiden en ondersteunen voor, tijdens en na de uitvaart

Het overlijden en afscheid nemen van een dierbare is een emotionele gebeurtenis.
In een korte periode moeten er veel dingen geregeld worden en keuzes worden gemaakt, hierin begeleid en ondersteun ik u graag. Dit doe ik door aandachtig te luisteren naar uw wensen. Daarnaast reik ik ideeën en mogelijkheden aan in een periode waarin emoties en herinneringen voor u overweldigend zijn.

Ik kan me goed verplaatsen in de situatie en het moment, waarbij het aanvoelen van u en uw dierbare voor mij centraal staan. Hierbij is het belangrijk dat ik, daar u het wenst, u de regie uit handen neem. Daarnaast zorg ik ervoor  dat u weet wat er allemaal mogelijk is bij een begrafenis of crematie.

Ik ontzorg u graag door het afscheid in goede banen te leiden.  Daarbij ondersteun ik u vanaf het verzorgen van uw dierbare tot aan een afrondend gesprek na de uitvaart. Samen komen we hiermee tot een passende en persoonlijke uitvaart. Mijn doel is altijd dat u later op een warm afscheid terugkijkt.

Een afscheid zoals u dat wilt

Elk afscheid is uniek en kan ingevuld worden op vele manieren. Het kan klein, liefdevol en intiem. Tot groter en uitgesproken. Het is maar net wat bij u past.

Ik sta voor u klaar met aandacht en betrokkenheid.  Samen komen we tot een waardig afscheid, zoals u het wenst. Ik reik u  ideeën aan voor een persoonlijke uitvaart passend bij ieder budget.

Wat te doen na een overlijden

Na het overlijden van uw dierbare hoeft u niet overhaast te handelen. Misschien wilt u nog even alleen zijn met uw dierbare of eerst familie en vrienden op de hoogte brengen. Luister hierin naar uw gevoel en behoeften.

Zodra u zover bent, neemt u contact op met uw huisarts of dienstdoende arts. Deze komt  het overlijden officieel vaststellen. De arts vult ook de overlijdenspapieren in.

Zodra de arts geweest is belt u met mij 0640894000. Natuurlijk is dit mogelijk op elk moment van de dag en nacht.
In overleg met u plannen we een bezoek in. Tijdens dit eerste bezoek luister ik in alle rust en bespreken we uw wensen.
U kunt dan denken aan de verzorging van uw dierbare. Natuurlijk beslist u zelf of u dit zelf of samen wilt doen.