Over mij

Contact

Over mij

Contact

Wie ben ik

Mensen-mens
Mijn naam is Alien Bisschop. Ik ben een echt mensen-mens. Naast professioneel uitvaartverzorger, run ik samen met mijn compagnon al 25 jaar de buurtwinkel in het mooie Tuk. Daarnaast ben ik actief in het organiseren van diverse activiteiten in ons dorp. Werken met en voor mensen en zorg verlenen zijn zaken waar ik goed in ben en blij van word.

Ik ben opgegroeid in de omgeving van Steenwijkerwold, moeder van vier volwassen kinderen en oma van twee prachtige kleindochters.

Eigen ervaring
Mijn interesse voor de uitvaartzorg/begeleiding is jaren geleden gewekt door het plotselinge overlijden van mijn vader. Tijdens de week die vooraf ging aan de uitvaart waarin we allerlei zaken moesten regelen, speelde bij mij constant de gedachte ‘dit moet toch anders kunnen?’ Ik merkte dat wij als verdrietige nabestaanden in een vooraf bepaald stramien werden begeleid, met standaard papieren, formulieren en rijtjes die werden afgevinkt. En in al die papieren en formulieren was helaas geen ruimte opgenomen voor ons verdriet en onze wensen voor een afscheid zoals we dat graag hadden gezien. Het heeft ertoe geleid dat ik het overlijden van mijn vader niet goed een plek kon geven en het motiveert mij nu om voor andere nabestaanden mijn best te doen dit wél te bieden. Ze de mogelijkheid te geven om met warme gevoelens terug te kijken op een mooi afscheid. Hoe verdrietig het ook is, een mooi en waardig afscheid geeft steun en kracht.

Professioneel uitvaartbegeleider
Na het overlijden van mijn oma hakte ik definitief de knoop door om uitvaartbegeleider te worden. Om professioneel uitvaartbegeleider te worden heb ik de opleiding gevolgd bij Gaandeweg Uitvaarteducatie, waar ik in maart 2018 mijn diploma heb behaald. De bevlogen en inspirerende lessen van cursusleider Geraldine bevestigden voor mij nog meer de juiste keuze die ik heb gemaakt. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de uitvaartbranche volg ik regelmatig (bij)scholingen en cursussen. Inmiddels heb ik al veel mensen mogen begeleiden naar een mooi en waardig afscheid waarin het belang van de nabestaanden en dierbare en de vele mogelijkheden die er zijn om de uitvaart te organiseren voorop staan.

Gedicht bij de uitvaart van mijn vader

Seine,
Heeft zich verwonderd,
mateloos verwonderd.

Over vogels,bloemen,bomen over de lente
over de herfst.
Over het gewoonste,een schaduw een lichtval,
een groet een glimlach.

Heeft lief gehad de mensen om zich heen.
Hartverwarmend geweest.

Heeft gelachen en gehuild,
gehoopt en gewanhoopt
gezongen en geschreeuwd.

Is steeds wijzer geworden,
steeds vertrouwder met het geheim.
Heeft geleefd met huid en haar
met hart en ziel geleefd.

Is mens geweest.

Het is tijd ik moet nu gaan.
Ik zal geen afscheid nemen…
Kijk naar me uit in de regenbogen,
hoog in de lucht.
Als de zon weer opkomt,
en de hele wereld nieuw is.
Kijk dan naar me uit en hou van me,
zoals ik van jullie hou.

Rust heb je uiteindelijk gevonden,
rust om niet verder te leven
ontwakend uit je angst,
was de wereld mooier dan je dacht.
Je voelde de zon, de warmte, de liefde
nu heb je ook je angst overwonnen.