Over mij

Contact

Over mij

Contact

Wie ben ik

Mijn naam is Alien Bisschop. Sinds 2018 ben ik professioneel uitvaartverzorger. Ik ben opgegroeid in de omgeving van Steenwijkerwold, moeder van vier volwassen kinderen en oma van twee prachtige kleindochters. Samen met mijn compagnon heb ik 25 jaar de buurtwinkel in het mooie Tuk gerund. Daarnaast was ik tot 2022 actief betrokken bij dorpsbelang Tuk. Werken met en voor mensen en zorg verlenen zijn zaken waar ik goed in ben en blij van word.

 

Het kan anders

Het zaadje voor mijn interesse in de uitvaartzorg werd jaren geleden geplant, na het plotselinge overlijden van mijn vader. Voorafgaand aan zijn uitvaart werden we als verdrietige nabestaanden in een vooraf bepaald stramien begeleid, met standaard formulieren en afvinklijstjes. Ik dacht toen: dit moet toch anders kunnen?

Na het overlijden van mijn oma in 2017  hakte ik de knoop door. Ik had geholpen bij haar laatste verzorging, samen met een uitvaartbegeleider. Deze  vertelde dat hij heftruckchauffeur was geweest. Dat triggerde mij: dan moest ik het ook kunnen!

 

Ruimte en rust

De ervaringen rond mijn vaders uitvaart geven mij de motivatie om extra mijn best te doen wél ruimte te bieden voor verdriet en voor de wensen voor een afscheid zoals naasten dat graag zien. Hen de mogelijkheid te geven om met warme gevoelens terug te kijken op een mooi afscheid. Hoe verdrietig het ook is, een waardig afscheid geeft steun en kracht.

Inmiddels heb ik al veel mensen mogen begeleiden naar een goed afscheid. De wensen van de overledeneen het aansluiten bij de naasten, binnen de vele mogelijkheden die er zijn om de uitvaart te organiseren, staan bij mij altijd voorop.

Gedicht bij de uitvaart van mijn vader

Seine,
Heeft zich verwonderd,
mateloos verwonderd.

Over vogels,bloemen,bomen over de lente
over de herfst.
Over het gewoonste,een schaduw een lichtval,
een groet een glimlach.

Heeft lief gehad de mensen om zich heen.
Hartverwarmend geweest.

Heeft gelachen en gehuild,
gehoopt en gewanhoopt
gezongen en geschreeuwd.

Is steeds wijzer geworden,
steeds vertrouwder met het geheim.
Heeft geleefd met huid en haar
met hart en ziel geleefd.

Is mens geweest.

Het is tijd ik moet nu gaan.
Ik zal geen afscheid nemen…
Kijk naar me uit in de regenbogen,
hoog in de lucht.
Als de zon weer opkomt,
en de hele wereld nieuw is.
Kijk dan naar me uit en hou van me,
zoals ik van jullie hou.

Rust heb je uiteindelijk gevonden,
rust om niet verder te leven
ontwakend uit je angst,
was de wereld mooier dan je dacht.
Je voelde de zon, de warmte, de liefde
nu heb je ook je angst overwonnen.